Mika Oksanen

Natseja kaikkialla?

Lahjakas bloggaaja Opettaja X teki ansiokkaan kirjoituksen Helsingissä 6.12. pidettävästä soihtukulkueesta. Opettaja X:n blogiin minut sai tutustumaan sen nokkela ja omaperäinen otsikko.

Itse en ole koskaan ollut missään kulkueessa, mutta vierestä toki olen muutamaa seurannut. Tosin Suomen metropolialueen mielenosoituksia en ole koskaan päässyt seuraamaan.

Opettaja X tuo blogissaan aukottomasti esiin sen tosiasian, että kaikki soihtukulkueeseen osallistuvat ovat kansallissosialistiseen tapahtumaan osallistuvia Suomen vihollisia. Tätä kylmää faktaa yritetään peitellä, mutta siitä tuonnempana.

Jos jo itse blogi oli täyttä timanttia, niin myös kommentointi on pysynyt harvinaisen tasokkaana. Tosin sieltäkin löytyy muutamia väärinajattelevia häiriköitä, joita Opettaja X isällisesti ojentaa:

”Tulet sitten samalla tukeneeksi uusnatseja, jos samaan porukkaan liityt. He näköjään laskevat sinut sitten ´Suomen suurimman kansallissosialistisen tapahtuman´ osallistujaksi.”

Opettaja X tulee samalla vahvistaneeksi sen ilmeisen tosiasian, että ihminen on sitä miten joku muu hänet määrittelee.

Kun häirikkö alkaa viedä sivistynyttä keskustelua sivuraiteille, ottaa Opettaja X blogin isännän ottein hallintaansa:

”Mutku, mutku… Tee toki oma blogi ´vasemmistoanarkisteista´”, ja lisää vielä viiltävästi:

”Mutku mutku jatkuu. Osaatteko te ollenkaan sanoa kantaanne uusnatseihin runkkailematta samalla vasemmistofantasioillanne?”

Aiheellinen kysymys. Myös Juristi Z kertoo oman näkemyksensä kulkueen ihmisistä:

”Minusta on äärimmäisen häpeällistä, että yhteiskunnan todellinen pohjasakka on nykyään marssilla tuona päivänä pilaamassa sen muilta.” Lisäksi Juristi Z toteaa:

”Tuo roskaväki on ominut heille täysin sopimattomia asioita, kuten isänmaallisuuden, josta nuo hädin tuskin lukutaitoiset kuolasuut eivät ymmärrä yhtään mitään.”

On totta, että kulkueessa on menneinä vuosina ollut kansallissosialistisen aatemaailman omaavia ihmisiä. Tämä ilmiö on vastenmielinen, ja tulisi kitkeä yhteiskunnastamme. Olen ollut naivisti siinä uskossa, että suurin osa kulkueen väestä ei natsien arvomaailmaa kuitenkaan jaa. Juristi Z:n kommentit kuitenkin vakuuttivat minut siitä, että olen selvästikin ollut väärässä. Itseään fiksumpia kannattaa aina kuunnella. Vaatimattomana keskustelijana tunnettu Juristi X toteaakin:

”Enkä sitä paitsi ”pidä itsenäni sivistyneenä”, lähipiirini tosin on sitä mieltä.”

Niinpä. Ei sitä muuten juristiksi pääsisikään.

Näin ei tosin ole meidän kaikkien kanssa. Kun keskusteluun liittyy marsseilla jo 90-luvulta lähtien ollut ilmeisesti poliisitaustainen henkilö ilmaisemaan mielipiteensä, vastaa taas Opettaja X topakasti:

”Jaaha, no nyt on jo poliisikin kehumassa ja puolustelemassa natseja. Ja kuulehan natsikyttä ****: minä en ole osallistunut mihinkään tuollaiseen toimintaan.”

”Muistahan toki myös väärinkäyttää poliisin tietojärjestelmiä ja juosta ympäriinsä itkemässä tästä esimiehillesi.”

Miehekästä puhetta.  Samasta jämäkästä otteesta kertoo myös Opettaja X:n moderointilinja:

”Poistin tästä pari säälittävää kommenttia niiden kirjoittajan suojelemiseksi.”

Että näin.

 

 

Loppukaneettina: Sille pienelle vähemmistölle, jolle satiiri ei aukea ruudun välityksellä: kirjoitus oli satiiria. Tämä blogi olisi voitu tehdä monesta muustakin Puheenvuoron kirjoituksesta. Kirjoitus kritisoi Uuden Suomen Puheenvuoroon pesiytynyttä ala-arvoista kommentointityyliä. Tarkoituksena ei ole loukata ketään, vaan pyytää kommentoijia kiinnittämään huomiota siihen, mitä ja miten toisille viestittää.

Kommentointi on vapaata. Itse olen sanottavani saanut nyt sanotuksi.

 

Edit 14.11.2018: Toivoisin, että kommentoijat ottaisivat huomioon, että blogin tarkoitus on kritisoida huonoa, jopa ala-arvoista kielenkäyttöä Puheenvuorossa. Yrittäkää pysyä asiassa, vastemieliset marginaali-ilmiöt kuten natsit, natsien vastustajat ja heidän tekemisensä eivät liity asiaan mitenkään. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (133 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Sanonpa miekin jothain. Parin natsin takia housuissa lämmin pötkö. Mutta Politiikka on ihmeellistä, varsinkin oudot petikaverit. Varsinkin vasemmistolla on paljon kokemusta vihollisesi vihollisesta josta tehdään ystävä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joka vuosi on yhä hauskempaa lukea näistä ''minäkin marssin, koska minä haluan marssia, enkä minä näe mitään natseja.''

Nyt tuo kulkue on oikealla asenteella ''teemme viimevuotista suuremman ’kansallissosialistisen tapahtuman''

''En minä kansallisosialistista Suomea kannata, halauan vain marssia heidän kanssaan.'' :)

Jokainen tietysti valitsee oman viiteyhmänsä, mutta ne, jotka tuohon marssiin osallistuvat ovat lopulta kuitenkin kannattamassa kansallissosialisitista tapahtumaa, mutta sekin on ihan oma asia.

Turha kuitenkin on sitten tulla lätisemään, ettei mitään natsimarsseja ole, vaikka sehän on selvä, että tämäkin on vihervasemmiston syytä.

Retoriikka tuossa blogissa on juuri oikeaa, ei natseja tarvitse retoriikalla suojella, eikä myöskään vähä-älyisiä natstimarssiin osallistujia.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Itse näen natseista stressaavat kaikenlaisiin salaliittoteorioihin uskoviin foliohattuihin lähes rinnastettavina persoonallisuuksina. Uskon porttiteoriaan, jossa natsien uhkakuvilla ratsastavien seuraava vaihe on villeihin salaliittoihin uppoutuminen.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Siis tyyppi joka omissa blogeissaan puhuu Suomessa tapahtuvasta väestönvaihdosta, puhuu muiden ihmisten foliohatuista ja salaliittoteorioista? Sori, hieman naurahdin.

Carolus Martellus

Muutaman säälittävän pellen leimaaminen natseiksi häpäisee oikeiden natsien teoista kärsineiden muistoa

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Suomessa olisi hyvä tilanne jos kaikki natsit olisivat siinä 612 kulkueessa. Luultavasti niitä on kuitenkin enemmän. Koen vahvaa myötähäpeää heidän puolestaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En ole ollut marsseilla pariin vuosikymmeneen. Sen verran katsoin muutamien eri live-streamien välityksellä ettei se tässä puhuttu kulkue kuitenkaan natseja kuhissut. Tämä nyt vain omana näkemyksenä. Tiedän kielletyn pohjoismaisen vastarintaliikkeen, mutta heidän höpsö toimintansa Suomessa on onneksi täysin marginaalissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tunnistitko natsit ja muut ulkonäöstä, vai puheistaan?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #53

En tietenkään uskaltanut luottaa omaan päättelykykyyni. Omistan Tokmannilta ostetun natsitutkan. Älä siis turhia huolehdi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #74

Niin vähän oletinkin, kun ei noilla liene kuitenkaan tunnistetta tatuoituna.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tästähän on tehty tutkimus ja uusnatsien ydinporukka koostui paristakymmenestä parikymppisestä nuoresta. Että silleen. Itse soihtukulkueeseen pari edellistä kertaa osallistuneena olen havainnoinut, että uusnatsit ovat vastoin tapahtuman järjestäjien ohjeistusta käyttäneet tunnuksia - tunnuksellisia kaulaliinoja, joten siitä nuo on tunnistanut.

Vastoin veikkaustasi suomalaisia uusnatseja kun on niin marginaalisesti, niin he ovat hankkineet joukkoihinsa täydennystä kulkuetta varten muista Euroopan maista. Siitä huolimatta tätä porukkaa on ollut häviävän pieni osuus koko kulkueesta.

Mutta ihmiset tylsistyvät nyky-yhteiskunnassa ja osa haluaa etsiä jännitystä natsien uhkakuvista.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Osaatteko te ollenkaan sanoa kantaanne uusnatseihin runkkailematta samalla vasemmistofantasioillanne?"

- Yllättävä kysymys! Koska asia kuitenkin kiinnostaa, lupaan kokeilla joskus.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jos natsijärjestö ilmoittaa järjestämänsä marssin olevan maan suurin kansallissosialistinen marssi niin silloin se on natsimarssi.
Samoin osallistujat ovat joko natseja tai natsien symppaajia PISTE

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mistä marssista tässä puhutaan?

Onneksi nykyään video-streamit ovat paikalla lähes koko ajan. Mikäli joku natsimarssi on käynnissä, niin tuomitsen sen toki. Eiköhän kuvaajia ole tänä vuonnakin reilusti.

En pahemmin arvosta hakaristi tai sirppi ja vasara lippujen kantajia ihan yleisesti ottaen. Toki voin puhua heidän kanssaan - ei sensuuri ketään auta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

https://www.vastarinta.com/tervetuloa-marssille-ko...

"Näistä näkyvin lienee suomalaisten kansallissosialistien järjestämä Kohti vapautta! -marssi."

"Näin ollen marssi olikin historiallinen, sillä siitä tuli sotien jälkeisen Suomen suurin kansallissosialistinen tapahtuma."

Järjestäjä natsi-marssijat natseja. Ei voi olla niin vaikeaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #16

Taru, ymmärräthän, että järjestäjä haluaa korostaa tapahtuman luonnetta ja marssille osallistuja taas pyrkii pesemään itseään vitivalkoiseksi. Ja ne, joita asia edes vähän kiinnostaa, vähintään vaaleanpunaiseksi sanomalla, että kun nuo äärivasemmistolaisetkin.

Toki natsit saavat marssia ja osallistua natsimarssiin. Heilläkin on kokoontumisvapaus. Mutta kun osallistuvat, pitää ymmärtää, että leimautuvat osaksi sitä joukkoa, johon osallistumisellaan tunnustautuvat.

Kansallissosialistiselle marssille osallistuva on kansallissosialisti, natsi. Siihen ei vaikuta yhtään se, mitä tekee äärivasemmisto.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #16

Viestin tahaton tupla pois... Korjatkaa joskus tämä ärsyttävä vika , kiitos jo etukäteen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #16

Vastarintaliike on aina ollut täysin pellejärjestö ( kuka sitä nyt ei ole tajunnut.. otsikoita siitä voi repiä mielin määrin ). Mikäli joku ottaa heidät avoimesti mukaansa, niin onhan se outoa. Se koskee myös 612 kulkuetta. Katsottuani noita marsseja live-lähetyksinä en ole lainkaan vakuuttunut natsimielisyydestä. Pitänee taas tänä vuonna katsoa ... jos vaikka mielipide muuttuisi.. tai sitten ei. Suosittelen kaikille katsomista ja jokainen muodostakoot mielipiteensä itse.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #81

Niin koskee. Mutta ei se kovin outoa ole, jos se on heidän alulle panema tapahtuma. Ainakin vanha SVL-aktiivi Esa Holappa on väittänyt niin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #82

No kuule kun en ole super tietoinen näistä, ja väitteet ovat kuin ne reiät joita meillä kaikilla on.. kaikilla meillä niitä on. Sen mielipiteen mukaan käännyn millä on eniten/vakuuttavia todisteita eli melko simppeliä tulkitsemiseni on. Puolestani tämä väittely voi kääntyä suuntaan jos toiseen.... Ilmoitan vain oman sen hetkisen kantani.... Kanta voi perustelluista syistä muuttua vaikka samalla minuutilla... Kuten asioiden pitääkin olla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #92

Juuri siksi en väittänytkään järjestäjistä mitään, vaan jaoin havaintoni. Kukin muodostakoon käsityksensä ja kantansa itse.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Jos kommunistien vappumarssille lähtee joku hörhö ja ilmoittaa marssin olevan natsien marssi, niin minkä aatteen puolesta siellä marssitaan?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Natsien tietenkin ,......... Tai näin voisi US "keskustelun" perusteella olettaa.

Tosin kommarit ja natsit ovat käytännön sovelluksissaan olleet niin samanmielisiä että voisi luulla heidän olevan samaa porukkaa.
Tietenkin kummatkin sanovat olevansa väärinymmärrettyjä. Uskokoon ken tahtoo.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Emme tule koskaan unohtamaan Molotov- Ribbentrop- sopimusta 23.8.1939, jolloin kommunismi ja fasismi sulautuivat yhteen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tuo olisi kieltämättä mielenkiintoista kokeilla. Kunpa vain Suomen Vastarintaliike suostuisi ensi vappuna laittamaan nettisivulleen kutsun, jossa nimeää edes jonkun kaupungin vappumarssin kansallissosialistiseksi. Samaan syssyyn tietysti tekisi mieli tietää, mitkä kaikki marssit muuttuisivat natsimarsseiksi pelkällä SV:n netti-ilmoituksella. Haastavin testi voisi olla Pride-paraati.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #34

Sitten tarjotaan vaihtoehtotodellisuutta. Ero on siinä, että SVL oli fyysisesti mukana toikkaroimassa 612-marssilla, mutta ei Pridessa ja tuskin tulee olemaankaan.

Käyttäjän MikkoSauren kuva
Mikko Sauren

Nooh, tuolla logiikalla kaikki vasemmisto marssille osallistuvat ovat Kim Jong Un kannattajia ja komppaavat Pohjois-Korealaista yhteiskuntaa ja järjestystä.

Tai mitä jos ihmiset ovatkin yksilöitä ja kaikki ei olekkaan mustaa tai valkoista?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tarun PISTE erityisesti tässä kyllä vakuuttaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Suomessa asuvat venäläiset militaristit perustivat Suomalais-venäläisen ystävyysseuran RUFI. He lietsovat omassa joukossaan vihaa keljuja suomalaisia vastaan. He järjestävät voitonpäivänä Kuolemattoman rykmentin voitonmarssin Helsingissä.

Me hävisimme sodat, mutta venäläiset pilkkaavat edelleen meitä. He valmistelevat uutta sotaa.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

No, näitäkin harhoja riittää.

Käyttäjän MikaOksanen1 kuva
Mika Oksanen

Sen verran kommentoijille todettakoon, että en ole kiinnostunut natseista enkä heidän vastustajistaan pätkän vertaa.

Blogin pointti ei siis ole natsimarssissa, vaan joissain ihan muussa.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Yksi parhaista kirjoituksista pitkään aikaan puheenvuorossa.Useimmat kommentoijat eivät ole ymmärtäneet ettei tässä ole niinkään puhe natsimarssissta vaan tavasta ilmaista näkemyksensä ilman henkilöön käyvää loukkaamista.Keskustelun taso on monella siirtynyt asiargumenteista toisten asiattomaan nimittelyyn.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Natsit omivat marssin ja puolustuspuheenvuorot ovat luokkaa mutku vasemmistoanarkistit ja mutku en minä ole natsi ja mutku näet natseja kaikkialla. Ilmeisesti kärkkäästi vastaaminen näille rikkinäisille levyille onkin sitten se huolenaihe.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mutku" on hyvä suomalainen puhekielen vastine "whataboutismina" tunnetulle nettikäsitteelle. Natsi haluaa vääntää keskustelun koskemaan vasemmistoanarkismia - ja päinvastoin. Venäjä kääntää syytökset amerikkalaisiin ja kommunisti kapitalismiin - ja päinvastoin. Harvapa sitä haluaa ylpeillä omilla hölmöilyillään!

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Minä säälin niitä lapsia, joita tämä opettaja x opettaa. Itse ottaisin lapseni pois hänen koulustaan. Niin paljon vihapuhetta, herjaa, solvaamista, ihmisten aliarvioimista ja mollaamista, väärää tietoa, harhoja ja kaikkea muuta paskaa hänen kirjoituksissaan tälläkin foorumilla on nähty. Yhtään ainoata asiallista kommenttia en ole koskaan näinä vuosina häneltä nähnyt.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ihminen, jolla on edellytyksiä käsitteelliseen ajatteluun (normaalisti se kehittyy iän myötä) kykenee kyllä erottamaan, että se, miten kurmootetaan ruskeaoikeistoa Puheenvuorossa ei ole sama kuin se, miten tehdään mitä tahansa työtä tavanomaisella tavalla sivistyneiden ihmisten kesken.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kurmoottaa voi muutenkin kuin käyttämällä loukkaavia ilmauksia ja nimittelemällä ihmisiä ilman perusteita. Tuollainen tahallinen riidan haastaminen antaa harrastajastaan lähinnä säälittävän kuvan. Opettajalta voisi odottaa hieman erilaista käytöstä myös koulurakennuksen ulkopuolella.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #28

Ehkäpä ne ei olekaan ainoastaan natsit joilla on kusta päässä.

Tommi Mäkinen

Sehän ihan avoimesti natsitteli henk.koht. Artturi Hårdia. Täysin julkisella alustalla. Vehkoo joutui kuulusteluihin ja sai syytteen kunnianloukkauksesta kun suljetussa faceryhmässä natsitteli Lokkaa, nyt oottelee oikeudenkäyntiä. Saisko Esa sitten kutsun kuulusteluihin ja mahd. syytteen törkeestä kunnianloukkauksesta kun aivan avoin natsittelu?

Kaikki paras näihin natsitteluihin on vastata vasemmiston omilla konsteilla. Reippaasti vain kuvakaappaukset vihapuheista ja netissä tosi kätsy tehdä rikosilmo, kuvakaappaukset mukaan. Vehkoo antoi hyvät ohjeet verkossa sen jälkeen kun joutui ite syytetyks, hyvä pokka sil :D

Pari kertaa kun natsittelijat ravaa kuulusteluissa ja oottelee rosiksia, hyväl säkäl saa muutaman satkun tuomion, niin ehkä vähentää touhua? Tai sitten ei vähennä ja ramppaavat useemmin..

#EiVihaPuhe

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Varokaa sitten surkimukset jännetuppitulehdusta, kun kuvakaappauksianne nappailette sarjatulella.

Tommi Mäkinen

vai satiiria, no sitä sitten, Mazel Tov! :D Olenkin hidas hämäläinen..

Yrjö Koskinen

Säälittäviä kommentteja aikuisilta ihmisiltä. Ihmetellä täytyy miksi avata sanainen arkku jos ei osaa kuin natsitella ja kehoittaa runkkaamaan tai haukkua persuja. Pitää olla pelonomainen viha vahva kun ei paremmin osaa perustella mielipiteitään tai jos yrittää, niin yleensä menee "ohipuhumiseksi".
Kun nyt täälläkin joku yrittää kääntää soihtukulkuetta natsi kulkueeksi, niin ei tiedä mistä puhuu/kirjoittaa.
Kulkueessa on ollut kansalaisia ja perheitä aivan laidasta laitaan. Natsi kulkue on väite millä ei ole toden perää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mynämäeltä käsin on aina ollut vaikea hahmottaa suuren mailman juttuja. (Tiedän, olen sieltäpäin kotoisin.)

Jos olisit laittanut kirjoitukseesi linkin, joka sinulle sitten tarjoiltiin ihan rautalankaselityksen kanssa, olisi asian tola selvinnyt aika nopeastikin. Mutta hyvähän se on ihmetellä, se on ihan käypäinen asenne ajan ilmiöiden tarkastelussa.

Käyttäjän MikaOksanen1 kuva
Mika Oksanen

Kommenttiin #23. Vaikka asia ei varsinaisena yllätyksenä tullutkaan, on ikävä kuulla hahmotusvaikeuksistasi. En kuitenkaan usko, että Mynämäellä tai sen lähialueilla olisi asian kanssa mitään tekemistä.

Mistä linkistä ja rautalankaselityksestä puhut? Ja mihin asiaan minun taas pitikään saada selvyys?

Rautalankaa väänsin minäkin, blogin loppuun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sinne vaan rohkeasti kaikki samanmieliset marssimaan, ja mielellään sitten vielä tänne kertomaan marssikokemuksista.

Saadan sitten parempi kuva tämänkin alustan kansallissosialisteista.

Kannattaa kuitenkin kaikkien persujen varoa, heillä on sellainen kummallinen taipumus, että aina samoihin tilaisuuksiin osuu natseja ja muita vastarintaliikkeen ihmisiä, se on omituista ja sitä Halla-ahokin ihmetteli kukkakulkueen tapahtumissa kesällä.

Ehkä ne samat aatokset ajavat samanmielisiä yhteen, rakkautta ilmassa? :)

Tommi Mäkinen

Aattelin mennä koska siellä ylivoimaisesti suurin osa tavallisia ihmisiä. Tuleeko nyt minustakin kansallissosialisti? Kuinka toi toimii?
Jos kaupassa on yksi natsi, onko se siis natsikauppa, ja kaikki ketkä siellä käy muuttuu instana natseiksi? Jos joku natsi tulee sun arvoisaan kirjakauppaasi, muuttuuko sekin välittömästi natsikaupaksi ja kaikki ketkä siellä käy on natseja :D Miten toi homma toimii?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tavallinen ihminen ei natsien kanssa marssi. Tämä näyttää olevan jotenkin kauhean vaikeaa tänään : )

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

Eli minustakin tulee natsi kun menen sinne :D
So cool. Eli se laajenee just niinko epäilin. Jos kirjastossa on natsi --> natsikirjasto ja kaikki muutkin muuttuu natseiksi. Jäätävä logiikka suvakeilla <3

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #29

Sinne vaan ihan vapaasti, siellä voi löytyä elämälle ihan uutta sisältöä, siellä voi oppia uusia mukavia loruja ja tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin.

Tottahan toki se on ihan normaalia mennä marssimaan natsien kanssa, kuka nyt sellaista ihmettelisi.

Tällaisella järkeilyllä on nimikin, mutta jätetään se sanomatta. :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #27

Mutta mitäs jos se meneekin niinpäin, että siellä natsit marssiikin tavallisten ihmisten kanssa?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #30

Raatikainenkin on siis lukutaidoton?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #30

Kenenhän järjestämä tämä marssi on?

Sinne sekaan vaan nauttimaan kansallisosialistisesta ihanuudesta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #37

Petteri --- suuri idolini :)

Jos olen ihan rehellinen...ja miksi en olisi.
Ei mitään hajua eikä edes kiinnostusta ottaa selvää.

Kunhan heitin Snelmannille että voihan natsit marssiakin tavisten joukossa....vähän niinku soluttautujina :D

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #27

Miten se nyt menikään...

Vanhassa profiilikuvassa esiinnyit HIFK:n kaulahuivin kera vai mitä?

HIFK:n kannattajaporukassa pyörii hyvin aktiivisesti ns. Hyppypotku-Torniainen...

https://www.iltalehti.fi/jalkapallo/20170802220030...
https://yle.fi/uutiset/3-9921601

Eli tekeekö tämä asiayhteys nyt sinusta SVL;n kannattajan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #45

Tuo on p***a juttu, jota olen paljon miettinyt. HIFK on osavastuussa siitä, että katsomot siivotaan natseista.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ihan kirjoitusvinkkinä, että satiiri on automaattisesti surkeaa, jos sitä alkaa heti samaan hengenvetoon selitellä. Sama pätee komiikkaan.

Käyttäjän MikaOksanen1 kuva
Mika Oksanen

Tähän voi todeta, että kommenttien perusteella selitykselle oli huutava tarve. Valitettavasti edes se ei monelle riittänyt.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kiinnitin huomion ihan samaan.

Onkohan täällä KUKAAN muu edes ymmärtänyt mikä oli blogin idea?

Kommenteista päätellen EI....vaikka se on ihan selkeästi jopa kerrottu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Petra on ihan oikeassa. Selitetty vitsi ei ole hauska, eikä selitetty satiiri ole tehokeino, vaan rasite.

Käyttäjän MikaOksanen1 kuva
Mika Oksanen Vastaus kommenttiin #55

Kommenttiin #55. En tiedä mistä vitsistä puhut, mutta blogissa tai loppukaneetissa ei mielestäni selitetty ensimmäistäkään vitsiä. Muutenkin tuo koomikon homma ei minulta oikein luontaisesti suju, jätetään se suosiolla ammattilaisille, kuten Iikka Kivelle.

Petrallehan jo kerroinkin, että blogin loppuosan maininta satiirista näytti olevan paikoillaan. Siitä huolimatta lähes kaikki vakiokommentoijat puhuvat aiheen vierestä. Vitsit ja natsit eivät siis olleet blogin pointti, se näyttäisi monelle olevan ylivoimaista ymmärtää.

Olen seurannut kommentointiasi, ja huomannut että detaljit ovat sinulle tavattoman tärkeitä. Osottaisitko vielä ystävällisesti sen vitsin, joka blogissa on selitetty ja tekee siitä rasitteen? Ottaisin opikseni.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #115

Ei siinä käsittääkseni mitään vitsiä ole. Kaikki ymmärtävät, ettei selitetty vitsi toimi. Pointtini oli, että satiiri noudattaa samaa kaavaa. Vaikea arvata miksi yritit satiirista tyyliä, ellei tarkoituksena ollut käsitellä asiaa huumorin keinoin. Ehkä se juuri siksi ei toiminut, koska jätit satiirille ominaisen liioittelun puolitiehen. Satiirisen tekstin sekoittaminen asiapohdinnalla vie myös pohjaa hommalta. Siksi mieltä jäi kalvamaan, miksi natseja ei mielestäsi pitäisi nimitellä.

Jos mielestäsi viestisi ei välittynyt aikomallasi tavalla, kannattaa analysoida oma teksti. Siihen voit vaikuttaa, lukijan tulkintaan et.

Käyttäjän MikaOksanen1 kuva
Mika Oksanen Vastaus kommenttiin #129

Olet oikeassa, kirjoittajien ja lukijoiden kyky tulkita tekstiä täytyy olla samalla tasolla, jotta järkevää vuoropuhelua syntyy.

Olen blogin loppuosassa yrittänyt kertoa mm. että blogi olisi voinut käsitellä myös muuta arkaa ja tunteita herättävää aihetta. Siksi kysynkin, mistä olet saanut ajatuksen, että mielestäni natseja ei saa nimitellä?

Kerrottakoon vielä erikseen sinulle Max, että natseja saa minun puolestani nimittää kukin aivan miksi haluaa. Minulle natsien, suvakkien, feministien (mitä näitä ideologioita/uskontoja nyt onkaan) sanomiset, tekemiset ja nimittelyt ovat täysin yhdentekeviä asioita. Yleisesti ottaen olen täyden sananvapauden kannalla (onko muuten muunlaista?), jossa jokainen saa sanoa haluamansa. Tarvittaessa käräjillä ratkaistaan sitten se sananvastuun puoli.

Tämän blogin kirjoittaminen on ollut minulle avartava kokemus. Nyt tiedän, miksi parhaimmat blogistit ja kommentoijat ovat jättäneet Puheenvuoron jo ajat sitten.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #130

Yllättävän paljon kirjoitit juristi Z:n sopimattomasta kielenkäytöstä, jos kerran natsien nimitteleminen on sinulle yhdentekevää. En osaa sanoa missä kontekstissa tuo oli, mutta itselleni ainakin vaikutti sitaattisi perusteella ilmeiseltä, että yhteiskunnan pohjasakka oli viittaus juuri natseihin. Jos tuo mahdollisesti jäi joltain ymmärtämättä kävi Jussila blogisi kommenttiketjussa asian erikseen vielä selventämässä. On sitten eri keskustelu, onko tuo nimittely korrektia käytöstä, saati sitten toivottavaa. En kuitenkaan lähtisi kovasti torumaan, vaikka en tuota ehkä ääneen itse sanoisi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #55

Tämä ei tainnut olla edes satiiri, jos totta puhutaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#42:
Vaikka selitykset ovat joskus tarpeellisia, ne harvoin auttavat. Ne, jotka yleensa pyrkivät ymmärtämään, useimmiten ovat jo ymmärtäneet. Ne, jotka päättävät olla ymmärtämättä, eivät ymmärrä selitysten jälkeenkään vaan saavat ainoastaan uutta väärinymmärrettävää.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tuleekohan alpakka case kakkonen ;)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minä taas haluaisin tietää, muuttuuko immeinen alpakaksi, jos on samassa tapahtumassa? Se on hyvin, sangen todennäköistä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eli erittäin suurella todennäköisyydellä ehkä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #99

Todennäköisyys saattaa olla melkoinen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#98:
En tiedä muuttuuko, mutta monessa tapauksessa se merkitsisi muutosta positiiviseen suuntaan.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Kun näin paljon asiasta meuhkataan, ei luulisi olevan paljon vaadittu että joku osoittaa että kuka marssin alkuperäinen/varsinainen järjestäjä on, ja millä perusteella hän on natsi.

Mutta kommenteista tätä tietoa on ihan turha hakea. Jonkun linkin löytää tuurilla.

Älytöntä ajanhukkaa koko keskustelu. Niin kuin yleensä kaikki nämä natsijahdit.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Minä ilmoitin jo. Ihan rautalangasta vääntämällä ja linkkeineen päivineen. Mutta Puheenvuoro näyttää olevan täynnä lukutaidottomia ihmisiä.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

No kiitos kun minulle selität. Sillä ei siis ole mitään tekemistä tämän kanssa?

https://fi.wikipedia.org/wiki/612-marssi

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ei se ole lukutaidottomuutta jos ei jokaisen Tarun linkkiä viitsi avata.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Eikös tuo Tarun linkittämä ole natsien oma marssi, ei se soihtukulkue, jossa oli wikipedian mukaan kolmisen tuhatta osallistujaa viime vuonna.

Näistähän on väännetty joka vuosi ja mulla on sellainen muistikuva, että marsseja on kaksi, natsien oma ja yleinen sitotumaton.

Juu ja en aio osallistua tai ole osallistunut kumpaankaan, vaikka varmaan tälläinen neutraalikin huomautus katsotaan "natsahtavaksi".

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #84

Joo...ei siinä mitkään "neutraali" selittelyt enää auta.
NATSI olet ja sillä sipuli.

Joko osoitat natsivihasi huutamalla kaikki natseiksi ja nimittelet toisia kilpaa siitä kuka keksii hauskimmat pilkat tai olet itse natsi... valitse itse...vaihtoehdot on tuossa.
Mutta älä valitse väärin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #84

Ylioppilaiden soihtukulkue on pitänyt ilmeisesti natsipaineessa nimetä uudelleen.

Se on tänä vuonna nimeltään Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue.

Ilmeisesti sanat soihtu ja natsi ovat nykyään synonyymeja. Kieli kehittyy.

Käyttäjän MatiasRantala kuva
Matias Rantala

Jonkinlaista asiantuntemusta odotin tässä. Ilmeisesti odotin turhaan.
Vastarintaliikkeen Kohti vapautta! -marssi on eri asia kuin 612-soihtukulkue.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Niin oletinkin. Kova halu vain linkittää eri tahoja toisiinsa omien halujensa mukaan. Guilt by association ikävänä tarkoituksena ....

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Association_fallacy
EI hyvä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Turha kantaa huolta puheenvuoron kommentoinnista, sitä varten on tämän palstan valvojat.

Jos ei tyyli täällä miellytä niin eihän täällä tarvitse kenenkään päivystää, koko muu maailma on täynnä paikkoja, joissa voi saada omalle tyylille sopivaa tarinaa.

Tottakai voi arvostella, mutta se nyt kaikuu kyllä kuuroille korville.

Palauttetta kannattaa laittaa suoraan jonnekin muualle, tällainen blogin muodossa oleva ei toimi koskaan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Mihin me enää tarvitsemme toista kansallismielistä kulkuetta, kun meillä on vuosikymmenet marssittu soihtujen, valkoisten lakkien ja muiden kansallisten tunnusten alla!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kaikki eivät Suomessa ole vielä ylioppilaita.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Jos marssin järjestäjät haluavat tehdä pesäeroa natseihin niin miksi he eivät pyydä, etteivät he osallistuisi? Ei kait se sen vaikeampaa olisi.

Tommi Mäkinen

https://www.vastarinta.com/tervetuloa-marssille-ko...
"Näistä näkyvin lienee suomalaisten kansallissosialistien järjestämä Kohti vapautta! -marssi."
Tarun linkki.

ja sit on:

"612-marssi on 612.fi-yhdistyksen Suomen itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestämä soihtukulkue.[1] Tapahtuma ja soihtukulkue ovat yhdistyksen mukaan poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Sen mukaan kulkueella sekä seppeleen ja kynttilöiden laskulla sankarihaudoille on tarkoitus kunnioittaa menneiden sukupolvien työtä ja uhrauksia.[2]" https://fi.wikipedia.org/wiki/612-marssi

Onko noi nyt siis yht'äkkii täsmälleen samoja?

https://612.fi/
"Kulkue järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna.Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana."

???

Tommi Mäkinen

Tottakai ritaloitten mielestä kaikki on natseja ketkä tona päivänä hesassa mut eikös noi eri oo?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tiedä häntä, mutta ilmeisesti alunperin perustettu nimenomaisesti olemaan peitelty kokoamistyökalu. Ainakin vanha SVL-aktivisti Esa Holappa on niin kertonut.

Järjestö kuitenkin työskentelee määrätietoisesti yhdistääkseen Suomen äärioikeistolaiset, nationalistiset ja rasistiset ryhmittymät. Yksi esimerkki tästä on itsenäisyyspäivänä pidettävä kansallismielinen soihtukulkue 612. Holapan mukaan SVL oli aloitteellinen soihtukulkueen järjestämisessä ja ensimmäisessä kulkueessa SVL:n aktivistit toimivat järjestysmiehinä. SVL-aktivistit myös loivat ja ylläpitivät tapahtuman nettisivua.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/05/15/nain-toim...

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #60

Ok. Vois käydä kattoo ni selviäis. Sit jos touhu on pelkkää uuninluukkujen kolistelua ja kaasua ninko suvakit väittää nin lähren pois.

Luonnollisesti ainoa fyysinen uhka tuolla on vasemmiston anarkospedet. Koita siinä marssia kun tulee fillariteline ohimoon..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #62

Ai niinkö väittävät? Eipä kuulosta kovin taidokkaalta peittelyltä. Ehkä se ei sen vuoksi sitten ole suurempaa suosiota kerännyt.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Minusta on äärimmäisen häpeällistä, että yhteiskunnan todellinen pohjasakka on nykyään marssilla tuona päivänä pilaamassa sen muilta.”

Enpä sitten ottanut huomioon sitä, että virkettä olisi pitänyt jatkaa, jotta luokan tyhminnätkin oppilaat olisivat ymmärtäneet sen.

”...muilta marssijoilta.”

Käyttäjän MikaOksanen1 kuva
Mika Oksanen

Eipä tuo jälkikäteinen lisäyksesi lauseen sisältöä juuri muuttaisi. Haluaisitko kenties muuttaa jotain toista kohtaa kyseisessä lauseessa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, näyttää luetun tekstin ymmärtäminen olevan sinulle sen verran vaikeaa, että en aio selittää sisältöä yhtään enempää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #64

Minulle oli ainakin blogauksessa haastavaa ymmärtää, olivatko juristi Z ja juristi X saman henkilön alter egoja, vai eri henkilöitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #66

Minulle tuo Opettaja X oli vaikea identifioida koska hänet mainittiin ” lahjakkaaksi bloggaajaksi”.

Huutonaurua.

Käyttäjän MikaOksanen1 kuva
Mika Oksanen Vastaus kommenttiin #64

Kommenttiin #64. En pyytänyt Sinua selittämään yhtään mitään, tulkitsen kyllä lukemani lauseet itse.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #67

Niin näytät tekevän, ja sen vuoksi apu olisikin tarpeen.

Käyttäjän MikaOksanen1 kuva
Mika Oksanen Vastaus kommenttiin #68

Avun sijaan kuitenkin pyytäisin jos sinulta liikenisi muutama sananen itse blogin aiheesta, ala-arvoisesta kielenkäytöstä tällä alustalla.

Toki jos henkilöön meneminen tuntuu sinulle helpommalta ja itsellesi sopivammalta ilmaisumuodolta, niin jatka toki samaan malliin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #71

Sinulle henkilöön meneminen on vierasta eikä yritys kirjoittaa satiiriakaan oikein onnistunut.

En jaa käsitystäsi siitä, että tekstilläni olisin leimannut kaikki itsenäisyyspäivänä eri marsseille tai soihtukulkueisiin osallistujat pohjasakaksi tai roskaväeksi.

Tekstini tarkoitusta ja kohdetta on turha yrittää selventää enää sen jälkeen kun oikeamieliset ovat saaneet siitä pipin ja päässeet jakamaan kollektiivisen tuohtumuksensa.

Käyttäjän MikaOksanen1 kuva
Mika Oksanen Vastaus kommenttiin #79

Yuval Noah Hararin kirjassa Sapiens oli mielenkiintoinen nippelitieto. Siinä kerrottiin, että ihminen on väkivaltaisimmillan 2-vuoden iässä. Silloin lyönnit, puremiset, raapimiset sekä myös varastelu (karkit ym.) ovat yleisempää kuin enää milloinkaan tuo iän jäkeen.

Ongelma, jonka halusin blogissa nostaa esille on se, että älykkäät ja tosielämässä varmaankin hyvinkin miellyttävät ihmiset taantuvat Puheenvuoron kommenttiosassa jälleen henkisesti tuohon 2-vuotiaan lapsen tasolle. Tämäkin ketju sisältää jo monia esimerkkejä tästä ilmiöstä.

Käsittämättömän iso osa kommentoijista ei ole blogin loppukaaneetista huolimatta hoksanneet koko jutun pointtia. Jankataan jostain natsimarssista ja kuka siihen kuuluu tai ei, täysin merkityksetön asia jolla luodaan vain vastakkainasettelua. Toki paljon pahempia ja ilkeämpiäkin kommentteja Puheenvuorosta löytyy, mutta jokainen vastatkoon sanoistaan. Puheenvuoron lukijan kannalta pahin ongelma on se, että täysin vailla järkeä oleva jankkaaminen mitättömistä asioista vie mielenkiinnon koko blogialustasta.

Kirjoittajissa ja kommentoijissa on eroja, mutta parhaiten teksteistä erottuvat tehokeinot, kuten arvolatautuneet ilmaisut. "Hädintuskin lukutaitoset kuolasuut" on tyyppiesimerkki tällaisesta ilmaisusta ja merkki selvästi älykkään ihmisen regressiivisestä alennustilasta.

Muuten Max. Sen viimeisen sanan voi jättää joskus myös muille. Ei sen saaminen ole mikään itseisarvo.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #71

Juristi Jussilan kielenkäyttö on sinä aikana, kun olen sitä palstalla tullut seuranneeksi (muutama kuukausi), muuttunut merkillisen alatyyliseksi ja ajoittain peräti aggressiivissävyiseksi. Joku haitallinen tekijä närästää nyt arvoisan oikeusoppineen egosentrumia.

Ihmisroskaan ja toisten tyhmyyteen viittaavat toistuvat lausunnot näyttävät - outoa kyllä - hivelevän maailmaa nähneen juristimme yhteiskunnallista oikeustajua ja korkeaa itsetuntoa sekä moraalia (?).

Tuoreessa muistissa on tapaus Oulusta: "Pih­la­ja­lin­nan toi­mi­tus­joh­ta­ja Joni Aal­to­nen ko­ros­taa tie­dot­tees­sa, et­tei yh­tiö voi hy­väk­syä täl­lai­sia (ihmisroska-) pu­hei­ta." https://www.suomenmaa.fi/uutiset/riikka-moilanen-l...

Oulun tapauksessa episodi johti työsuhteen katkeamiseen, vaikka kyseessä oli ilmeinen väärinkäsitys ko. henkilön lausumasta. Toveri Jussila sen sijaan laukoo ulkosuomalaisen rohkeudella 'totuuksiaan' huomattavan määrätietoisesti. Ylimielisen juristin virtuaalinen työpaikka taitaisi olla vaakalaudalla.

Mika Oksasen blogi osuu todella oikeaan asiaan. Itse kunkin meistä, olimmepa juristeja tai turisteja tai ketä tahansa, kannattaisi olla varovaisia ilmaisujemme valinnassa. Oppia ikä kaikki.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #93

Ottiko Marttilallakin noin koville kun Vahvelaisen kirjoitus poistettiin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #93

Marttila, lausuit juuri väärän todistuksen. Minä en ole koskaan sanonut ketään ihmisroskaksi. Minulle olisi muuten sinun käsityksesi herttaisen yhdentekevä, mutta kaikesta paistava ”holier-than-thou” -asenteesi siitä huolimatta, että kommentissasi valehtelet, on sietämätön. Koeta pysyä totuudessa, vaikka se ei näytäkään sinun moraaliisi sopivan.

Näytät saaneen enemmänkin pipejä kommenteistani Laura Huhtasaaren kirjoituksiin. Se, että olen kommenteissani valaissut Huhtasaaren hälyttävää tietämättömyyttä niistä aiheista, joista hän kirjoittaa, ei vain sovi sinulle. Totuuteen sinulla ei ole koskaan ollut erityisiä pyrkimyksiä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #97

Totesin edellä lausunnoistasi, että ne VIITTAAVAT "ihmisroskaan ja toisten tyhmyyteen".

Sanatarkkoja lausumiasi ovat 'yhteiskunnan todellinen pohjasakka, roskaväki, tuskin lukutaitoiset kuolasuut' etc. Käyttämäsi määritelmät ovat siis de facto yksi-yhteen ihmisroska-käsitteen kanssa.

Jussilan ei kannattaisi venkoilla varsinkaan, kun koko ajan istuu oman rakkaan solvausrysänsä päällä. Toki voit minun puolestani pitää mahtipontisen agendasi "Make Max Great Again".

Suosittelen sinulle silti paljon parempana vaihtoehtona laskeutumista pari pykälää alemmaksi tavallisten pulliaisten joukkoon, joita sinäkin tosiasiassa edustat; tosin ulkomailta käsin - in absentia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #105

”toistuvat lausunnot”, ja yhden löysit.

Olin oikeassa, uskonsisar Huhtasaaren hölmöilyjen esittäminen nimenomaan hölmöilyinä on käynyt Marttilan rajallisille voimavaroille ylivoimaiseksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #93

"Juristi Jussilan kielenkäyttö on sinä aikana, kun olen sitä palstalla tullut seuranneeksi (muutama kuukausi), muuttunut merkillisen alatyyliseksi ja ajoittain peräti aggressiivissävyiseksi. Joku haitallinen tekijä närästää nyt arvoisan oikeusoppineen egosentrumia."

Ehkä minä, tai sitten jossain on jotain ilmeisiä valehtelua. Veikkaan jälkimmäistä.

Perustan tämän siihen että toisten valehtelulla on tapana lisätä kierroksia ainakin omalla kohdalla. Toinen mikä lisää kierroksia olen minä itse koska olen niin V-mäinen.

Voin toki olla väärässä.

Ihmisroskahöpötykset ei varmasti liity Jussilaan. En ole missään havainnut mitään tuohon viittaavaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU:n mukaan kaikki itsenäisiä kansallisvaltioita vaalivat ovat natseja. Merkel ja Macron näistä jaksavat muistuttaa harva se päivä kuten myös vastuullisesta yhteisten sopimusten noudattamisesta jonka aina unohtavat kun on oman maan etu kyseessä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Macronille on ongelma, että ranskalaiset ovat nationalisteja ja nämä ranskalaiset ovat huomanneet hieman myöhässä, että Macron ei ole nationalisti.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kaipa nuo natsit ovat sitten nykyään todellinen ongelma, kun niistä jatkuvasti saa lukea. Milloin marssivat, milloin taas suunnittelevat marssia, tai tekevöt jotain muuta merkittävää ja ratkaisevaa. Aikas hyvin saavat julkisuutta ja palstatilaa kyllä, vaikka kannatuksensa on käytännössä täysi nolla.

En ole kyllä natseihin livenä missään törmännyt. Ai niin, olihan se -70 luvulla se Pekka Siitoin, joo. Kiihotti räjäyttämään Kursiivin, jäi sitten tekosistaan kiinni ( vaika olikin suuri okkultisti, tietäjä ja vielä Ufo mies ) sai kai lisäksi tuomion jostain laittoman yhdistyksen perustamisesta. Säälittävä reppana, mutta ukko ainakin yritti aatteensa puolesta paukutella muutakin kuin henkseleitään. Tuotakaan ei maineteoksi voi laskea,

Kansallissosialistien tms. nollajärjestöjen touhustaminen on enemmän tai vähemmän lapsellista marginaaliryhmien pöllöilyä, joka ei vaan oikeasti jaksa kiinnostaa enempää kuin kilo ....sitä itseään. Hauska kuitenkin lukea kaikenmaailman pullisteluja, natsitteluja ja öyhöttämistä. Käy viihteestä kyllä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Perussuomalainen roolimallihan se.

Jutut ainakin on ihan samat, vaihtaa vaan "musta" -> "muslimi".

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Puolassa itsenäisyyspäivän marssilla yli 200 000 ihmistä (Politico.eu), kokonaisia perheitä, mutta myös pieniä ryhmiä 'ilta-nationalisteja' ja jalkapallo huligaaneja. Puolalaiset PerPolskit uskaltavat, heh

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Supon edustajan mukaan SVL:ssä on 20-30 jäsentä. Johan tuo joukko mahtavan marssin järjestää ja ehkä jopa vallankumouksen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pvl sivuilla sivuilla kerrotaan, että heidän kulkueeseensa osallistui viime vuonna noin 500 ihmistä ja että se oli suurin kansallissosialistien tapahtuma sotien jälkeen. Joten, keitä nämä noin neljä sataa muuta idioottia olivat?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä se vallankumous jää tuollakin porukalla haaveeksi :)

Kesäisin naisten Superpesis-otteluita käy katsomassa keskimäärin 500 ihmistä peliä kohti ja pesisstadionit vaikuttavat ammottavan tyhjyyttään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

SVL on pelleporukkaa ilman merkitystä .. näköjään heillä saa kuitenkin mm. Uudessa Suomessa propagandaa tuotua esille. Luulisi vastarintaliikkeen hörhöjä vituttavan. Vähän koomista.

Edit: olin liian hätäinen. Tarkemmin ajatellen vastarintaliikkeen minimalistihörhöt ovat tyytyväisiä että jotkut ovat edes Puheenvuorossa huomioineet heidät.. ja vielä törkeän liioittelevalla paatoksella... Job well done. Jatkakaa?!

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Vanhaan hyvään aikaan kun neukkulakin oli vielä voimissaan(tuli käytyäkin 3 kertaa)ja vasemmisto marssi täällä punaliput uljaasti liehuen varsinkin Vappuna, niin heidän marsseilleen osallistui myös kommunisteja ja muita äärivasureita jotka ihannoivat neukkulaa. Vaan suurin osa marssijoista tuskin kuitenkaan oli ääripäätä ja Neuvostoliiton palvojia, mutta näiden natseja pelkäävien logiikan mukaan kaikkien noiden punalippumarssijoiden silloin aikanaan kuitenkin täytyi olla äärivasemmistolaisia neukkulan ihailijoita.

Näinhän se sitten menee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei täytynyt olla, eikä se mene niin. Mutta kyllä he kaikki osoittivat tukensa järjestävän liikkeen aatteelle.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En ainakaan muista kenenkään kertoneen, että olisi osallistunut kommareiden kulkueeseen ihan vain muina miehinä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #85

Muina miehinä tuskin kukaan mutta helvetinmoisessa krapulassa kylläkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #85

Jenkit pois Vietnamista !

Huvitti muutama vuosi sitten kun bongasin kyseisellä vaatimuksella varustetun haalistuneen kyltin punanenäisen kommarin kantamana.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #126

Onhan se hienoa, että perinteitä kunnioitetaan. Sieltä pystyy varmasti bongaamaan muitakin yhtä ajankohtaisia iskulauseita.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Puolassa näytetty mallia viime sunnuntaina. Suomen mediassa ei mitään mainintaa??
https://www.politico.eu/article/huge-march-celebra...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Muutama uusnatsi osallistuu tuhansien ihmisten soihtukulkueeseen ja hirveä hysteria täälläkin aiheesta. Tässä on jälleen malliesimerkki siitä, miten suurta natsi/rasismi hysteriaa täälläkin osa keskustelijoista potee..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sulla on sitten selvä tieto mikä taho marssin järjestää ja osallistujaprofiilitkin olet jo etukäteen käynyt läpi.

Mainio suoritus.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Sulla on sitten selvä tieto mikä taho marssin järjestää"

Jep

"Tarkempaa tietoa on saatavilla kulkueen järjestäjän eli 612.fi -yhdistyksen verkkosivuilta ja Facebook-sivulta"

https://sarastuslehti.com/2018/11/07/612-kulkue-ja...

Juttussa kerrotaan muyös kulkueen tarkoituksesta, joka näyttää jääneen monilta keskustelijoilta epäselväksi.

"612-kulkue on poliittisesti sitoutumaton sekä kaikista puolueista ja järjestöistä riippumaton. Se ei ole mielenosoitus, vaan kaikille isänmaallisina itseään pitäville suomalaisille tarkoitettu juhlakulkue."

"osallistujaprofiilitkin olet jo etukäteen käynyt läpi"

Ei ole tarvinnut käydä läpi vaan toimittaja Eero Mäntymaa laski viime vuonna natsien määrän kulkueessa ja kuulemma kolmekymmentä meni rikki.(Voidaan olettaa, että tänäkin vuonna määrä pysyy suunnilleen samana)

https://twitter.com/eeromantymaa/status/9384558217...

"Mainio suoritus."

Kiitoksia kehuista..

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #107

Viime vuonna reilusti yli tuhat osallistujaa ja 30 natsii.
Ja ritala kertoo että eiku kaikki natseja. Luulis olevan ahdistavaa kun näkee pelkkiä natseja rasisteja fasisteja jokapuolella? Ilmankos tulee niin sakeaa tekstiä ritalalta ja muutamalta muulta..

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Yli 200 000 marssi viime sunnuntaina Puolassa itsenäisyyden 100 vuotis juhlilla. Kuulemma antifat ja vasemmistolaiset järjestivät oman pienemmän vastamarssin, heh

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiitos blogista. - "Satiiri ei ikinä selviä tutkinnosta. Kohteet istuvat lautakunnassa." (S. J. Lec)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinkuin jo kirjoitin vapaa maa ja marssimaan vaan, marssiraporttia olisi kiva saada myös :)

Tommi Mäkinen

Siellä jokainen heilaa ja uunittaa, ethän sä mitää muuta raporttia hyväksy. Hämmentävän paljon sua kiinnostaa noi. Oot enemmän täpinöissäs kun noi osallistujat :D Sä oot melki ainoo joka horisee jostai MV:stäkään enää. Taidat saada provikoita MV:n myynninedistämisestä?
Koko roska ois jo unohdettu jollei suvakit siitä jaksais paasata..

Jorma Sulander

Aiheellinen kirjoitus, kiitos! "Ns. terve järki on koelma ennakkoluuloja, jotka hankitaan kahdeksantoista vuoden iässä." (Albert Eistein)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Pikku petterihän tunnistaa persut pelkän ulkonäön perusteella, siis oman väitteensä mukaan niin kait se sitten natsitkin tunnistaa samalla tavalla. Tollasen joka puolella natseja näkevän pään sisältöä tutkisi varmaan mielellään joukko "kallonkutistajia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllähän Petteri entisenä persujen äänestäjänä vielä omansa tuntee ja tunnistaa :)

Sitten kun natsien tunnistaminenkin alkaa sujua yhtä luonnikkaasti, on syytä olla Petteristä todella huolissaan.

Toimituksen poiminnat